ΝΕΑ

 
 
20/04/2016
Ανανέωση Πιστοποιητικών ‘Approved HazMat Expert’ του DNV GL 
Οι επιθεωρητές της ΠΛΙΝΙΟΣ ολοκλήρωσαν επιτυχώς την ειδική εκπαίδευση ‘HazMat Expert’ που πραγματοποιήθηκε τον Απρίλιο 2016 στα γραφεία του DNV GL στο Αμβούργο στα πλαίσια επανεπικύρωσης των Πιστοποιητικών ‘Approved HazMat Expert’. Τα νέα Πιστοποιητικά ισχύουν μέχρι τον Απρίλιου 2019.

Η ΠΛΙΝΙΟΣ προσπαθεί συνεχώς να βελτιώνει τις υπηρεσίες της στον τομέα της ναυτιλίας με σκοπό την ικανοποίηση των υψηλοτέρων προσδοκιών τόσο των πελατών της όσο και των ελεγκτικών αρχών.

 
 
23/09/2015
Ολοκλήρωση του έργου τεχνικού συμβούλου στο πλαίσιο αποξήλωσης αμιάντου από το κτίριο Α της ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗΣ στην Αθήνα 
Η ΠΛΙΝΙΟΣ ολοκλήρωσε επιτυχώς το έργο «Παροχή υπηρεσιών τεχνικού συμβούλου στο πλαίσιο του έργου αποξήλωσης επικίνδυνων υλικών - σκόνης (αμιάντου) από το κτίριο Α της ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗΣ & ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΑΛ. ΣΟΥΤΖΟΥ και την έκδοση πιστοποιητικού καθαρότητας μετά την απομάκρυνση των επικίνδυνων υλικών από τους χώρους της ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗΣ & ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΑΛ. ΣΟΥΤΖΟΥ».

Το έργο περιλάμβανε την εγκατάσταση και λειτουργία ενός προγράμματος ελέγχου, με τη διεξαγωγή μετρήσεων στο χώρο εργασιών και στον περιβάλλοντα χώρο του κτιρίου, τόσο κατά τη διάρκεια των εργασιών αποξήλωσης αμιάντου, όσο και μετά το πέρας των εργασιών, η πιστοποίηση της καθαρότητας των χώρων, καθώς επίσης και ο έλεγχος τήρησης των ειδικών κανόνων και μέτρων ασφάλειας που προβλέπονται αναφορικά με τις εργασίες αμιάντου από την ισχύουσα Ελληνική Νομοθεσία.

Οι μέθοδοι δειγματοληψιών και εργαστηριακών αναλύσεων που εφαρμοστήκαν ακολουθούν την ισχύουσα Ελληνική (ΠΔ 212/2006, ΥΑ 4229/395/2013) και Ευρωπαϊκή (Οδηγία 83/477/ΕΟΚ, όπως αυτή τροποποιήθηκε με τις Οδηγίες 91/382/ΕΟΚ και 2003/18/ΕΚ) Νομοθεσία.

 
  
17/07/2015

Ανανέωση διαπίστευσης κατά ISO 17025 του Εργαστηρίου αμιάντου της ΠΛΙΝΙΟΣ

Το εργαστήριο αμιάντου της ΠΛΙΝΙΟΣ, ολοκλήρωσε με επιτυχία τη διαδικασία επαναξιολόγησης του από το ΕΣΥΔ με αποτέλεσμα την ανανέωση της Διαπίστευσης (Αρ. Πιστ. 338) κατά ΕΛΟΤ EN ISO/IEC 17025.

Το νέο πιστοποιητικό διαπίστευσης ισχύει μέχρι τις 17 Απριλίου 2019. Η ΠΛΙΝΙΟΣ συνεχίζει δυναμικά να προσφέρει τις υπηρεσίες της με γνώμονα πάντα την υψηλή ποιότητα και τη μέγιστη δυνατή αξιοπιστία.

 
 
27/04/2015

Η ΠΛΙΝΙΟΣ Α.Ε. ανέλαβε την παροχή υπηρεσιών τεχνικού συμβούλου στο πλαίσιο του έργου αποξήλωσης αμιάντου από το κτίριο Α της ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗΣ στην Αθήνα

Η ΠΛΙΝΙΟΣ ανέλαβε το έργο «Παροχή υπηρεσιών τεχνικού συμβούλου στο πλαίσιο του έργου αποξήλωσης επικίνδυνων υλικών - σκόνης (αμιάντου) από το κτίριο Α της ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗΣ & ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΑΛ. ΣΟΥΤΖΟΥ και την έκδοση πιστοποιητικού καθαρότητας μετά την απομάκρυνση των επικίνδυνων υλικών από τους χώρους της ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗΣ & ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΑΛ. ΣΟΥΤΖΟΥ».
Το έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός διαστήματος 5 μηνών. 
 
 
15/12/2014
Ολοκλήρωση του έργου ‘Μελέτη χρήσης αμιάντου και διαχείρισης αποβλήτων αμιάντου στην Τυνησία’
Η ΠΛΙΝΙΟΣ ΑΕ σε κοινοπραξία με την εταιρεία COMETE Engineering της Τυνησίας ολοκλήρωσε επιτυχώς το έργο ‘Μελέτη χρήσης αμιάντου και διαχείρισης αποβλήτων αμιάντου στην Τυνησία’. Φορέας του έργου ήταν το Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ανάπτυξης της Τυνήσιας και χρηματοδοτήθηκε από το Γαλλικό Οργανισμό Ανάπτυξης – AFD.

Η μελέτη παρουσιάσθηκε σε ειδική ημερίδα που πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο GOLDEN TULIP - El MECHTEL στην Τύνιδα παρουσία του Γενικού Διευθυντή του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ανάπτυξης και εκπροσώπων υπουργείων, δημόσιων φορέων, οργανισμών και περιβαλλοντικών ΜΚΟ της Τυνησίας. Την ημερίδα τίμησε με την παρουσία της η Πρέσβης της Ελληνικής Δημοκρατίας στην Τυνησία κα Άννα Κόρκα.

Η ΠΛΙΝΙΟΣ εκπροσωπήθηκε στην ημερίδα δια του Διευθύνοντος Συμβούλου, κ. Κωνσταντίνου Τσιρίκου, ο οποίος ήταν ανάμεσα τους κύριους εισηγητές και παρουσίασε τα ευρήματα της μελέτης αλλά και τους τρόπους ολοκληρωμένης διαχείρισης του αμιάντου και διαμόρφωσης ενός νέου εξειδικευμένου θεσμικού και νομοθετικού πλαισίου.


  
 
25/11/2014
Δείτε το βίντεο της Περιβαλλοντικής Αποκατάστασης των Μεταλλείων Αμιάντου Βορείου Ελλάδος (ΜΑΒΕ).
 
 
 
 
03/10/2014

Ολοκλήρωση του έργου τεχνικής και επιστημονικής υποστήριξη του έργου αποκατάστασης των ΜΑΒΕ

Η Κοινοπραξία "ΠΛΙΝΙΟΣ Α.Ε. - ΑΣΤΙΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ Α.Ε." ολοκλήρωσε επιτυχώς το έργο: «Τεχνική και επιστημονική υποστήριξη για την ολοκλήρωση έργου  αποκατάστασης αποθέσεων των Μεταλλείων Αμιάντου Βορείου Ελλάδος στο Ζιδάνι Κοζάνης».
 

 
 
 
 
12/03/2012

Το Εργαστήριο Αμιάντου της ΠΛΙΝΙΟΣ Α.Ε. στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 (10/3/2012), όπως προβλήθηκε, στα πλαίσια της παρουσίασης του Τεχνολογικού & Επιστημονικού Πάρκου Αττικής "Λεύκιππος" του Ε.Κ.Ε.Φ.Ε. "ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ".

 
 
30/05/2011

Η ΠΛΙΝΙΟΣ Α.Ε. σε κ/ξ με την ΑΣΤΙΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ Α.Ε. ανέλαβε την τεχνική και επιστημονική υποστήριξη του έργου αποκατάστασης των ΜΑΒΕ


Υπογράφηκε στις 27/5/2011 η σύμβαση του έργου: «Τεχνική και επιστημονική υποστήριξη για την ολοκλήρωση έργου  αποκατάστασης αποθέσεων των Μεταλλείων Αμιάντου Βορείου Ελλάδος στο Ζιδάνι Κοζάνης» από τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας, Γιώργο Δακή και τον εκπρόσωπο της Κοινοπραξίας "ΠΛΙΝΙΟΣ Α.Ε. - ΑΣΤΙΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ Α.Ε." , Δρ. Ιωάννη Πέτρου.
 
 
 
08/04/2009
Η ΠΛΙΝΙΟΣ συμμετείχε με σημαντική επιτυχία στην 2η Διεθνή Έκθεση ECOTEC 09 ‘ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ & ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ’ στο εκθεσιακό κέντρο Expo Athens από 3 έως 6 Απριλίου 2009.

 
 
27/05/2008

Η ΠΛΙΝΙΟΣ συμμετείχε με σημαντική επιτυχία στην 1η Διεθνή Έκθεση ECOTEC 08 ‘ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ’ στο εκθεσιακό κέντρο Expo Athens από 23 έως 26 Μάιου 2008.